Greșeli de evitat atunci când construiți o casă
- abdelzenab
- Mar 4, 2015
- 3 min read
Vreți să construiți casa de vis la care vă gândiți de mult timp?

Planificarea proastă si bugetul insuficient crează cele mai multe probleme nu numai atunci când construiți. Trebuie să priviți construcția din toate punctele de vedere, ținând cont atât de stilul vostru de viată actual cât si de cel viitor. O casă nu este o investiție pe termen scurt;alegerea cu grijă a zonei,proiectului,amenajărilor o să vă influențeze viața pentru mult timp.
Iată câteva din cele mai întâlnite greșeli de evitat când construiți o casă nouă care vă ajută să economisiți bani pe termen lung și vă scutesc de multe bătăi de cap în viitor.
Planificarea spatiului interior - nu faceți casa cum face lumea, faceți-o pentru voi

Trebuie să luați in calcul toate nevoile pe care le aveți sau pe care le veți avea in viitor. Ȋn cazul în care doriți sa construiți o casa mică sau medie managementul spațiului este foarte important.
Acordați o mare atenție spațiilor de depozitare. Câstigați foarte mult spațiu construind un dressing atașat dormitoarelor chiar dacă suprafața acestora
scade.Proiectați casa cu un hol la intrare unde sa puteți face pe urmă un dulap pentru depozitarea hainelor și pantofilor. Aveți nevoie și de un spațiu pentru ustensilele de curatenie.
Calculați numărul de băi necesare cu multă atenție,mai bine să fie una în plus decât sa aveți nevoie și să nu puteți face nimic decât cu costuri foarte mari. Astfel vă faceți viața mult mai ușoară și mai plăcută.
Sistemul de încălzire si ventilare.
Apelați la specialiști. Din motive de buget redus sau de lipsa de informare se întâlnește des o subdimensionare a instalațiilor de încălzire care duce la costuri mult mai mari în timpul sezonului rece. Dacă instalația este subdimensionată casa se incălzește mult mai greu cu consumuri de combustibil mai mari si există chiar posibilitatea să nu puteți ajunge la temperatura dorită în zilele mai reci.
Acordați o atenție specială și sistemelor de ventilare – lucru care se face rar în România. Cu un sistem de ventilare bine pus la punct scăpați de musafiri nedoriți cum sunt condensul si mucegaiul. Este mult mai bine să investiți ceva mai mult dar să evitați neplaceri si costuri ulterioare mult mai mari.
Iluminarea casei.
Proiectați casa în așa fel încât sa aveți cât mai multă lumină naturală. Ferestrele trebuie sa fie prezente peste tot, nu numai la camerele de locuit si bucătării, cât și la hol,spații de depozitare,camere tehnice. Pe cât posibil nu lăsați niciun spațiu fără lumină naturală – este mult mai bună pentru sănătate decât iluminatul artificial, și in plus, puteți folosi lumina naturală inclusiv ca element de design.
Instalația electrică.
Nu vă zgârciți, calculați cu atenție numărul de corpuri de iluminat darmai ales numarul de prize necesare în fiecare încapere. Prelungitoarele întinse prin casă pentru ca nu ați pus destule prize nu sunt nici estetice nici ușor de utilizat.
Este mult mai bine sa calculați necesarul de puncte de consum și chiar să puneți mai multe decât aveți nevoie momentan.
Cablarea.
Nu lăsați nici un cablu prin casa, planificați traseul lor pâna la televizoare, calculatoare. Puneți prize pentru internet/televizor în fiecare cameră unde vă gândiți că o să aveți un terminal – din experiență, vă sugerez să puneți în toate camerele de locuit, nu se știe niciodată.
Separarea spațiului de noapte de cel de zi
Stabiliți o determinare clară între zonele de zi și cele de noapte. Este mult mai bine pentru odihna voastră ca spațiul unde se află dormitoarele sa nu fie situat lânga living. Ȋn cazul caselor construite pe doua nivele este mult mai simplu,spațiul de noapte fiind de obicei la etaj iar cel de zi la parter. Situația este mai complexă in cazul caselor cu un singur nivel unde trebuie o separare intre bucătărie,locul de luat masa, living si dormitoare.
Spațiul de serviciu,garajul.
La o casă aveți nevoie de un spațiu pentru depozitare pentru uneltele de grădină, adăpostirea florilor pe timpul iernii. In cazul in care planificați aceasta încăpere trebuie să-i faceți un acces separat,nu sa folosiți intrarea casei, din motive de igienă.Pentru acestea se poate folosi și garajul dacă acesta este suficient de mare.
Comments