top of page

Construiește sau cumpără pentru viitor,nu pentru moment

  • abdelzenab
  • Mar 12, 2015
  • 3 min read

Investiția necesară pentru achiziționarea sau construirea unui imobil este mare, cu implicații majore pe mai mulți ani, chiar pe toată durata vieții. Din păcate, viitorii proprietari se gândesc doar la nevoile de moment și nu se gândesc la ce le rezervă viitorul. Majoritatea arhitecților și proiectanților respectă cererile clienților si nu le dezvoltă pentru nevoile viitoare. Ȋn cumpărarea sau construcția unei case trebuie ținut cont de faptul că o să fie locuită o perioadă îndelungată, chiar de mai multe generații, iar nevoile si condițiile de utilizare sunt în continuă schimbare.

d2.jpg

Proiectul casei trebuie să ia în calcul câteva aspecte minore, în stadiul de concepere a construcției, vitale pentru traiul de calitate pe termen lung. Costurile și neplăcerile sunt mult mai mari în cazul în care este necesar să modificați o construcție finalizată și finisată în care se locuiește. Costurile pot ajunge la mii de euro, care pot fi economisiți prin gândirea proiectului de construcție și amenajare pe termen lung.

d5.jpg

Dacă doriți sa cumpărați o casă, nu să construiți una, majoritatea caselor în România se vând la stadiul de „semifinisat” , deci toate eventualele modificări se pot face fără costuri majore chiar dacă proiectul nu a fost adaptat la nevoile ulterioare pe care le aveți în vedere. Dacă este nevoie de modificări de structură, este bine să căutați alta proprietate, evitând costurile ulterioare.

Luați în calcul posibilitatea de mărire a familiei. Poate vă gândiți la unul sau mai mulți copii și să vă luați și un animal de comapanie. Toate acestea implică nevoia de spațiu,copii vor crește, o sa aiba nevoie de camere separate,de preferință nu în apropierea dormitorului matrimonial. Au nevoie de intimitate, să poată asculta muzica liniștiți. Proiectați luând în calcul și acești factori firești.

Proiectul trebuie să țină cont de nevoile care le au și persoanele în vârstă, cu dificultăți motorii, pentru că nu o fiți veșnic tineri, din păcate.

d6.jpg

O intrare în casă trebuie să fie fără scări, sau cu scări puține. Accesul se face mult mai ușor la bătranețe, nu o să fie nevoie să costruiți rampe de acces costisitoare. Ușile late și holurile largi sunt necesare, în cazul în care proprietarii sunt imobilizați în scaunul cu rotile, dar sunt utile și în tot restul timpului, la mutatul mobilei, de exemplu.Ȋn cazul caselor construite pe mai multe niveluri amplasați minim o baie la fiecare nivel. Prizele, întrerupătoarele și mânerele sunt alte detalii la care trebuie să fie atenți cei care își construiesc o casă pentru toată viața.

Cel mai fericit caz este acela în care casa este ridicată pe un singur nivel, dar suprafața terenului îngrădește adesea opțiunea arhitecților și proprietarilor. În acest caz, construitul pe înălțime este singura soluție, dar trebuie luat în calcul faptul că scările pot fi dificil de urcat pentru bătrâni și periculoase pentru copii, deci trebuie amenajate sisteme speciale de protecție și ajutorare. Prizele și întrerupătoarele trebuie montate la îndemână, adică la o înălțime de cel mult 1,20m în cazul întrerupătoarelor și de 45 – 60 cm, în cazul prizelor. Mânerele trebuie alese în așa fel încât să nu implice efort la manevrare.

Ȋn cazul caselor cu etaj sau mansardă, proiectați un dormitor la parter. Majoritatea proiectelor diferențiază frumos spațiul de zi față de cel de noapte, prin amplasarea dormitoarelor la etajul superior. Pentru o construcție pentru o viață amplasați un birou la parter care poate fi transformat fără costuri în spațiu de dormit. Când o să ai 70 de ani nu o să vrei sa urci zilnic de mai multe ori 16-18 scări să ajungi în patul tău.

d3.jpg

Ȋn concluzie acordați o atenție sporită proiectării, faceți cât mai multe din stadiul de proiect și o să aveți o locuință pentru o viață.


 
 
 

Comments


Featured Posts
Postari recente
Arhiva
Cauta dupa tag-uri
Follow Us

© 2015 Love-living.org

  • Wix Facebook page
  • Wix Google+ page
bottom of page